Slik ble jeg toppblogger

  • 15.11.2015 kl. 09:00

De siste årene har blogging gått fra å være en hobby for unge jenter til "big buisness" . De som blogger daglig, og har dette som en hobby eller levebrød vet hvor mye jobb som faktisk ligger i å bygge opp og drive en god blogg.

Bloggkompaniet ønsker å dele denne kunnskapen og være en blogg for bloggere. Her kan du forvente å finne innlegg om hvordan du bruker sosiale medier for å nå flere lesere, hvordan redigere bilder, bloggdesign, inspirasjon til innlegg, hvordan komponere biler, tjene penger på blogg, bygge opp ulike sosiale medier, regelverk, osv.

Vi har allerede flere toppbloggere, bloggdesignere og fotografer med på laget, og vi satser stort på å knytte til oss flere ressurspersoner som vil dele sin kunnskap med våre lesere.

Vi starter med noen tips og råd fra en av Norges mest leste treningsblogger, Desiree Andersen også kjent som www.fitfocuse.blogg.no

Bilde fra VG+
Å fortelle om en tre år lang reise i ett kort blogginnlegg er ikke bare bare, men jeg kan jo starte med å si at det tok meg to år som blogger å nå topp 50 på blogglisten.

Nå, tre år siden jeg startet har jeg hvert den mest leste treningsbloggen (i snitt) ett helt år og jeg er semi finalist i Vixen bloggawards. Det har tatt tre år med flere timers jobb hver dag, gratis, å komme hit. Jeg sier ikke dette for å skremme noen, men jeg tror det er viktig å innse at blogging faktisk er en livsstil like mye som det i år 2015 kan være et levebrød. 

 

 

Hvorfor tror du at du har lykkes?

Det er nok flere ting. Det viktigste tror jeg er at jeg alltid har visst hvem jeg ønsker å skrive for, og har lykkes med å nå disse menneskene. Det er kanskje det første man burde gjøre når man starter en blogg og har et ønske om å nå mange lesere. Du må vite hvem dine lesere er og hva de vil lese.

Etter det kommer helt klart kontinuitet. Jeg har ikke hatt mange bloggfrie dager de siste tre årene.

Så må man så klart ha et godt innhold, ellers vil ikke leserene komme tilbake. Jeg har alltid hatt stort fokus på at jeg skal skape et innhold som leserene mine kan bruke i sin hverdag. De skal ha noe igjen for å klikke seg inn på bloggen min.

Sist men ikke minst tålmodighet! 

 

Hvor viktig er sosiale medier i din blogghverdag?

Det er veldig viktig! Men ikke alle er like viktig.

Jeg var kjapt ute med å opprette en Facebook side til bloggen min og har siden dag en hvert nøye med å bygge opp denne. Jeg husker fremdeles hvor glad jeg var da den nådde 1000 følgere. I dag nærmer det seg 30.000 og mye trafikk går gjennom denne.

Instagramkontoen min begynte jeg først å ta på alvor for et lite års tid siden. Jeg tror den bringer minnimalt med trafikk til selve bloggen, men jeg elsker instagram og bruker det mye for å få inspirasjon, spesielt til bilder. Etterhvert som også denne kontoen har vokst får jeg også jobbtilbud knyttet til instagram alene.

 

Tilslutt har vi nykommeren Snapchat. Jeg digger den direkte kontakten med leserene mine, men jeg synes det er for tidlig å si hvor mye trafikk det gir. Jeg følger selv flere bloggere på snap, men det betyr ikke nødvendigvis at jeg leser disse bloggene. 

 

Hva er det beste ved å være blogger?

For meg er det flere ting.

Det første er at jeg synes det er utrolig gøy å få dele de tingene jeg brenner for med så mange mennesker. I bloggen får jeg brukt alle de tingene jeg elsker å jobbe med. Mat, trening, foto, markedsføring, merkevarebygning, jeg får være kreativ og faktisk hjelpe folk samtidig!

 

Hva er det værste?

Første gang bloggen min bikket 14.000 lesere på en dag skulle jeg slutte å blogge! Jeg syntes det var veldig skummelt at så mange mennesker skulle mene noe om meg og det jeg skrev. Jeg kom over den frykten, men det er noe man må være forberedt på. 

Ønsker man å leve av blogg er det også et stort prestasjonspress. Faller lesertallene faller inntekten. Du må levere og prestere hver dag.

 

Hvis du skal gi fem råd til en som ønsker å bygge en stor blogg, hva ville det være?

Du burde vite hvem leseren din er.

- Innhold, innhold, innhold. Hvorfor skal noen velge å bruke tid på det du lager, hver dag?

- Finn alternative kanaler å promotere deg selv på.

Mange tror at aviser, blader, nettsider, osv kommer til bloggerene. Hvorfor det? Har du et godt innhold er det ingen grunn til å ikke ta kontakt med disse selv. Vær bare oppmerksom på at om du ønsker å promotere bloggen din ved å skrive for et nettsted eller blad så forventer de ofte at du gjør dette gratis.

- Bruk sosiale medier flittig og riktig. Selv om ikke alle gir like mye trafikk er det alltid en fordel å knytte leserene dine til deg. Hyggelig er det også.

- Design og brukervennlighet. Mobiltilpasset design er et must. Er det vanskelig å finne frem på bloggen din kommer ikke folk tilbake.

- Gjør det med hjerte.

Ellers tror jeg faktisk ikke man vil lykkes.

 

Morgendagens tema:

De fleste er enige om hvor viktig det er å ta gode bilder til blogg. Best resultat får man helt klart ved å ta bilder i dagslys, men hva gjør man om vinteren når det plutselig er mørkt utenfor klokken halv fire?

Vi deler noen enkle tips og råd.

 

Har du temaer du ønsker at Bloggkomapniet skal ta opp, legg gjerne igjen en kommentar.

Følg oss på Bloglovin HER 

 

 

 

 

0 Kommentarer

Skriv en ny kommentar

bloggkompaniet

Gjennom bloggkompaniet får du alle tipsene og triksene du burde kunne for å bygge opp en populær blogg. Alt fra hvordan man redigerer bilder, bruker sosiale medier, design, bloggideer, merkevarebygning, lover, regler og mye moro.

Søk i bloggen

Kategorier

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits