Foto tips; slik redder du mørke bilder med kun ett tastetrykk

  • 16.11.2015 kl. 15:42

Alle som tar bilder, om det så er med et godt kamera eller mobilen, lærer seg fort viktigheten av godt lys. Nå som mørket kommer tidligere og tidligere på dagen blir dette fort en stor utfordring for de som blogger.

I dag ser vi på hvordan du kan redde mørke bilder med kun en funksjon i Lightroom. Både for data og den nye Lightroom appen.

 

 

 
Her har vi lastet opp et bilde tatt med en Iphone 6 i motlys.

 Ved å øke eksponeringen blir bilde straks lysere og flere detaljer kommer fremNår du øker eksponeringen kan det samtidig være lurt å prøve seg frem med litt kontraster. Da økt eksponering kan gjøre bildene litt "blasse".

Et eksempel tatt i et dårlig opplyst rom.

 

Så enkelt er det altså å redigere bilder med en enkel app. Lightroom for PC og mac inneholder så klart ennå flere funksjoner som vi etterhvert skal kikke på her på bloggen, men husk at jo bedre utgangspunktet er, jo bedre blir bildene.

 

Morgendagens tema:

instagram, og hvordan du kan få flere til å følge deg der for daglig inspirasjon.

2 Kommentarer

Bergensergenser

16.11.2015 kl. 16:49
Så genialt! denne app´en må jeg ha :-D

Brumm

16.11.2015 kl. 21:06
Så supert tips. Gleder meg til fortsettelsen. Hvilken av lightroom appene anbefaler du?

Skriv en ny kommentar

bloggkompaniet

Gjennom bloggkompaniet får du alle tipsene og triksene du burde kunne for å bygge opp en populær blogg. Alt fra hvordan man redigerer bilder, bruker sosiale medier, design, bloggideer, merkevarebygning, lover, regler og mye moro.

Søk i bloggen

Kategorier

Bloggdesign

Design og koding av KvDesign - www.kvdesign.no
hits